vrijdag, oktober 29, 2010

Djambo ! Welkom in Kenia


Vrijdag 15 oktober 2010

Hey, Bernard ! 2 Grote frisse Tuskers aub !
Na een lange smetteloze vlucht met Brussels Airlines zijn we geland in Nairobi waar Bernard, Franks beste vriend, al jaren woont. Het uitchecken heeft nogal wat tijd in beslag genomenen en de kelen zijn droog.
Maar dit is Afrika en alles gaat 'pole pole'. Bovendien beschikt de Keniaanse grenscontrole nog maar 1 maand over irisscan en vingerafdrukcontrole, ze moeten het nog wat gewoon worden.

Het is erg warm, mijn Belgisch lijf moet nog wennen aan de hitte en al vlug loopt het zweet deltagewijs over mijn rug in minibeekjes naar beneden.
Het onthaal is hartelijk, de verwachtingen hooggespannen.
We laden alles in en rijden naar zijn uiterst goed bewaakt huis. Een klein half uurtje,2 poorten en 2 bewakers later kunnen we ons eindelijk settelen bij Bernard thuis met een een frisse Tusker - de Keniaanse Jupiler - om het eerste rode Keniaanse stof weg te spoelen.

Na wat bijpraten gaan we slapen, het bed is zacht en zelfs die ene zoemende mug weerhoudt me niet van zoete National Geographic-dromen. Het westers knopje in mijn hoofd is al helemaal geswitcht naar een Afrikaanse mood...

1 opmerking:

veerle zei

Eerst horen we maanden niks en dan blijk jij plots in Afrika te zitten. Geniet ervan!!!