woensdag, november 03, 2010

Crater lake en een markante ontmoeting met een wereldkampioen

Vrijdag 22 oktober 2010.

Geen oog heb ik dichtgedaan. Wel 5 keer ben ik opgestaan om de nijlpaarden te zien.
De zesde keer word ik beloond : 2 grote witte vlekken duiken op uit het struikgewas, het zijn een moeder en haar baby. Ik schud Frank wakker en even later staan we alle twee te kijken naar de mastodonten die vlak voor ons venster staan te grazen. Echt indrukwekkend. Een foto durven we niet nemen, we zijn bang ze weg te jagen.



's Morgens verlaten we de lodge en keren we terug naar Nairobi met tussenstop aan het Crater Lake. Het bord met 'Beware of the buffalo' hebben we opgemerkt. Bernard loopt voorop, gewapend met een stok om slangen in het hoge gras te verjagen. Het is bloedheet, maar de tocht is de moeite waard en even later krijgen we een prachtig zicht op het kratermeer waarop een restaurantje ligt te dobberen. Dit is ook het domein van de colobusapen die zich schuilhouden in de hoge boomtoppen.










Anne, Bernard's Nigeriaans echtgenote, wacht ons 's avonds op in haar restaurant. Een net heerschap komt ons tafeltje vervoegen.
"Weet je wie dit is ?" vraagt ze ons.
Het blijkt Billy Konchellah te zijn, de voormalige Keniaanse 800 m loper die in Rome 1987 en Tokio 1991 goud won op de wereldkampioenschappen atletiek.
Een aangename gesprekspartner die ons vertelt naar Nairobi te zijn gekomen om met Kerstmis een marathon te organiseren in de Masai Mara. Hijzelf is een masaikrijger, zijn maatpak draagt hij enkel in Nairobi, in de Masai Mara draagt hij echter opnieuw zijn traditionele klederdracht, die ligt al klaar in zijn auto...
http://www.rotarymasaimarathon.com/


Geen opmerkingen: