zondag, november 29, 2009

New York (2)

22 november 2009
Het is onmenselijk vroeg als we wakker worden :3u10 ! Slapen lukt niet meer, dus installeren we ons als 2 pasha's in het king size bed met een grote kop koffie en 10 kussens achter ons, alle zo'n 40 kanalen van de tv afzappend. Veel gewauwel en weinig kwaliteit typeren de Amerikaanse zenders. Reclame voor vetverbranders, vitamines, kookapparaten en zelfs liposuctiedokters martelen onze netvliezen.

Om 6u30 zitten we al gewassen en opgeblonken in een koffieshop te ontbijten. Big eggs ! Big sausages ! Big coffee !
Vandaag gaan we vlooienmarkten. Een absolute aanrader voor elke vintagelover is de Green Flea Market in Columbus Avenue tussen de 76ste & 77ste Straat. De vorige keer kocht ik er echte Texaanse cowboylaarzen voor 25 Euro !

Na het markten, vlooien we ons neer in de zetels van het IMAX-theater AMC Loews Lincoln Centre om te bekijken in 3D. We worden helemaal opgezogen en meegezogen in het Engeland van de 18 de eeuw door deze prachtige animatiefilm.

Van het donkere Engeland stappen we weer in het heldere zonlicht dat de straten van New York omarmt en benen we richting BXL café, het Belgisch café in NY. Frank drinkt er een Kwak, ik een Stella. Deze pub is erg populair, de Belgische biertjes worden enorm gesmaakt en uit de boxen weergalmen Johan Vernminnen, Lio, Adamo en Arno. Het is niet gemakkelijk toffe pubs te vinden in de stad die helemaal veroverd werd door Starbucks. Je zoekt vooraf beter enkele adresjes op, dat vergt wat tijd maar het loont de moeite !

In België stormt het ondertussen, mijn tante stuurt een berichtje dat ze nog tot bij ons zal waaien ! Wij verorberen ondertussen buiten(!)een heerlijke spaghetti vongole en penne salmone in het Italiaanse restaurantje Pappardelle. New York geniet van een indian summer en wij genieten mee.

Na het Italiaanse intermezzo stappen we richting Broadway en Times Square. De lichtreklames zijn er van de overtreffende trap, wat een zottigheden !
We struien langs de vele theaters van Broadway. Er zijn altijd tientallen shows te bekijken : The Phantom of the Opera speelt er al 20 jaar, momenteel is er een Shrek-musical, Chicago, Billy Elliot, Hair, Mary Poppins, Memphis, Fela!, Ragtime, Mamma Mia! , Bye bye Birdie, Hamlet... Voor elk bekje een spekje, kies maar uit. We gaan voor Rock of Ages, een rock musical waarover later meer.

Op Times Square geeft the Naked Cowboy een show ten beste en het geluid van krijsende vrouwen is dan ook niet uit de lucht.
Met deze spierbundel-in-onderbroek kan je een foto laten nemen als je eerst 1 dollar deponeert in de gleuf van zijn gitaar... Ik heb echter geen enkele ambitie en bekijk het schouwspel met een warme brede glimlach terwijl in het in België stormt...

Tip : Rommelmarkt Green Flea Market
Tip : 3D film
Tip : Belgisch cafe in New York



Naked Cowboy
Green Flea Market

Geen opmerkingen: