woensdag, februari 15, 2006

BELGIE HEEFT WEER BALLEN (?)














- 19 maanden renovatie
- 16 km silicone
- 600 arbeiders
- 200 alpinisten uit heel Europa
- 27,5 miljoen Euro

Onze 'nationale trots' blinkt.
Ik weet niets af van de cohesie van deze 160 miljard keer uitvergrote ijzerkristal maar hoop alvast dat ze veel beter is dan deze van het land waarvoor ze staat te blinken.
Elsbabbel zal zich noch over het koningshuis dat recent onder vuur lag noch over de teletubbies in de regering uitspreken. Ze weet niet welke kant het hier eigenlijk uit moet.
Enerzijds wordt er steeds harder geroepen om de koning af te schaffen wegens pure folklore, te geldabsorberend, voorbijgestreefd...
Anderzijds vraagt ze zich af of men - in het land met de meeste regeringen ter wereld - ooit wel tot een overeenkomst zou kunnen komen om een president aan te duiden...
Wordt de federale politiek eigenlijk nog wel au serieux genomen door de politici zelf ?
Het is overduidelijk dat we in een klein landje als België met zes regeringen het steeds moeilijker krijgen om vakbekwaam politiek personeel te vinden. 1 Van de vernieuwde bollen werd ingericht als kinderhotelbol, Elsbabbel vindt dit het ultieme plekje om de kibbelende politici af en toe eens in op te sluiten.
Als er iemand is die een oplossing kan bieden, mag die van mij hier voortaan de plak zwaaien en dit onooglijk klein landje lei(ij)den waarvan de meeste buitenlanders niet eens weten waarom het eigenlijk bestaat.
Ondertussen is onze nationale trots nog maar pas geopend en blijken 1 op 10 panelen alweer vervangen te moeten worden wegens barsten en beschadigingen.
Typisch Belgische barsten.
Vandaar ook het vraagteken na de titel van haar overpeinzingen....

4 opmerkingen:

de bevers zei

Van mij mag men het Koningshuis direct afschaffen. Stop de dotaties want die lui hebben een vermogen in binnen-en buitenland om van te duizelen ! Zonder die jaarlijkse dotatie gaan ze hoegenaamd niet creperen. En de symboolfunctie van het Hof is volledig uitgehold en wordt enkel in stand gehouden door debiele boekjes als Story en debiele programma's als Royalty. Die 100 zelfde debielen die een paar keer per jaar de koning groeten en roepen "leve de koning - vive le roi" moeten maar een nuttige bezigheid zoeken. En onschuldige schoolkinderen zullen dan ook niet meer opgetrommeld worden om met vlaggetjes te zwaaien opdat er toch iemand de debielen zou toejuichen

Als je de geschiedenis bekijkt, blijken het vooral randdebielen te zijn en slechte bestuurders. Respect voor de mens (bijv. Leopold II, de rubberkoning kennen ze niet).

Sedert Boudewijn en zijn viool is het hof volledig in de ban van het Ultraconservatieve katholieke OPUS DEI. Dus zo onschuldig zijn ze niet !

Er moet geen president komen ter vervanging van de koning. Er is al een premier die dan n°1 wordt in België.

België heeft terug politici met ballen aan hun lijf nodig en dan bedoel ik niet JM Dedecker die een boekje schrijft met sloganeske taal maar geen oplossingen biedt. het zijn enkel wat loze kreten van een ongemanierde brulaap

Maar toch blijf ik van ons surrealistische landje houden al erger ik me soms

héhé, dit lucht op

Murke

Elsbabbel zei

Murke for president !
Er werd ook een barbol ingericht, net iets voor jou...

de bevers zei

Ik was al van plan om in juni of juli iets te eten in het restaurant van het Atomium. Ik wil dat wel eens zien. Ik ben trouwens nooit in het oude atomium geweest.

Gisteren zag ik de bollen in het nieuws en de huurprijs voor één bol vanaf 19h00 valt best mee. Zo'n 2.500 €. Zou ideaal zijn om een sfeervol concertje te geven onder vrienden. Bijv. zangstonde met de buskers. We moeten dan enkel 100 à 150 mensen vinden die 25 € willen geven en je kunt een klein concertje organiseren in een exclusief kader

Elsbabbel zei

Mooi idee.
Moet te doen zijn. Er is ook een feestbol.
Heb wel gehoord dat er niet mag gedanst worden (trillingen)
psssst, ben er ook nog nooit in geweest