maandag, juni 18, 2007

FIELDS OF ROCK - DAG 1



Hard rock, punk rock, experimentele rock, shockrock, stones rock, southern rock, punkrock, progressieve rock, garage rock, folkrock, glamrock, college rock, alternative rock, grunge rock, indie rock, postrock, stoner rock,...the world rocks !


Enfin, de world of rock concentreerde zich dit weekend in het Nederlandse Biddinghuizen waar met FIELDS OF ROCK een wel zeer gevarieerd oorverdovend festival werd georganiseerd door MOJO Concerts. Elsbabbel was erbij, met een voorraadje oordopjes. Hey hallo, let's go !
Het moet gezegd, de lokatie is schitterend : een groene, zeer bosrijke omgeving, speeltuin van honderderen konijnen die echter al vlug het hazenpad kozen na het incasseren van de eerste decibels gitaargeweld. De hele populatie vogels zocht wijselijk een ander stekje op nu zoveel andere rare vogels neerstreken in hun habitat.

Er waren drie podia : Rage Stage, Temple Rock en Mean stage. Toen Elsbabbel na een rit van een drietal uren het festivalterrein betrad, werd ze verwelkomd door het aangenaam klinkende FASTWAY dat reeds aan zijn set begonnen was. De band is opgebouwd rond 'fast' Eddie Clarke, de legendarische Motörhead-gitarist die eigenhandig veranwoordelijk is voor de meest memorabele heavy metal-song aller tijden : "Ace of Spades".

Elsbabbel is een rocking lady. Maar er zijn grenzen. Oorverdovende grenzen.
Ze houdt van puur, van nummers waarin de instrumenten nog tot hun recht komen, van nummers waarin de vocals nog een betekenis hebben. De opzwepende old school-trash metal zoals die van DUBLIN DEATH PATROL is dan ook niet aan haar besteed. Ook de snelle, strakke trash metal van SLAYER, de door velen geprezen wellicht meest luidruchtig band op zaterdag, kan haar niet bekoren.

Elsbabbel laat haar trommelvliezen liever trillen door de klanken van HEAVEN & HELL, dat - laten we er geen doekjes rondwinden - eigenlijk gewoon BLACK SABBATH is. Ronnie James Dio is nog steeds één van de beste rockzangers ter wereld. En dat terwijl hij al een stuk over de 60 is. Het kon wel uw vader zijn. Straf !

Ook voor het Britse, al meer dan 25 jaar meedraaiende IRON MAIDEN, neemt ze haar hoedje af. Zanger Bruce Dickinson bruist nog steeds van energie, sleept vlaggen over het podium en gaat met zoeklichten een uitzinnig publiek te lijf. De ijzeren maagden stààn er nog steeds, net als hun trouwe horde fans. T-shirts van Iron Maiden worden met dozijnen verkocht, wellicht heeft iedereen wel één of ander al dan niet ver familielid dat er 's nachts in slaapt.
Elsbabbel valt na de eerste festivaldag echter in slaap tussen vers gesteven lakentjes en na het nuttigen van een glaasje witte wijn in de sulbieme Afrikaanse lodge-bar van een Golden Tullip-Hotel, kilometers verwijderd van het rockgebeuren, met niets meer aan dan haar eigen vel. Haar trommelvliezen horen enkel nog de woorden van haar geliefde : "Please tell your boobs to quit staring at my eyes !"

Geen opmerkingen: