maandag, februari 08, 2010

Getest door manlief en zeer lekker bevonden


Neen, ik zal er hier geen foodblog van maken. Zo zijn er al 10.000...
Maar af en toe kan ik jullie een door manlief uitgetest receptje echt niet onthouden, vooral als het fingerlicking is. Zoals bijvoorbeeld : PUNJENE PAPRIKI SA RIZOM I MESOM (met
rijst en gehakt gevulde paprika's in tomatensaus)

PUNJENE PAPRIKE
• bij voorkeur geelgroene (Turkse) paprika’s (2-3 paprika's/pers.)
• 4 koffiekoppen rijst
• 500 g gehakt
• 2 grote uien, 1 teentje knoflook
• olie
• 1 blikje tomatenpuree
• Vegeta (groenten/zoutmengeling, verkrijgbaar in meeste Turkse winkels), bij gebrek hieraan: enkel peper en zout

‘Onthoofd’ de paprika’s, ontdoe ze van hun zaadjes en zaadlijsten en was ze goed. Was de rijstkorrels eerst even onder koud water en laat goed uitlekken.
Maak een ‘farce’ van de gewassen, ongekookte rijst en het gehakt en voeg hierbij 1 fijngesnipperde ui en geperste teen knoflook.
Kruid met Vegeta (of peper en zout).
Vul de paprika’s op met deze farce. Opgelet: niet erg aandrukken, ‘losjes’ opvullen dus en slechts voor 3/4 van de paprika.
Neem een grote kookpot en verhit hierin wat olie. Snipper nu de 2e ui en laat die glazig worden in de olie.
Voeg hier twee glazen water en een blikje tomatenpuree aan toe.
Zet nu voorzichtig alle paprika’s in de kookpot, allemaal naast elkaar, met de opening naar boven. Je moet dus net zoveel paprika’s hebben als er in je hele kom gaan (de hele kom moet gevuld worden, zoniet vallen ze om).
Zet het deksel op de pan en laat op een zeer zacht vuurtje gedurende 45 min. gaar worden.

Makkie en zééééééérrrrr lekkerrrrrrr !

2 opmerkingen:

Suske. zei

ziet er in ieder geval lekker uit.

de bevers zei

Makkie ?????

Vooral als 't ventje het klaarmaakt :-)

Volgende keer mag jij je kookkunsten demonstreren

't vintje