maandag, juli 30, 2007

5 STERREN SERIE

Elsbabbel is grote fan van 'MESSIAH', vier miniseries rond religieus geïnspireerde seriemoorden, wraak en gewelddadige misdaden. Ze blijft zelfs wakker tot het bittere eind, een hele prestatie voor Elsbabbel die meestal als een marmot in slaap valt voor de kijkbuis

"Ik geloof niet in God, maar denk wel dat er 'iets' is," citeert Canvas de halve wereldbevolking.
De bijbel is weer helemaal hip en dat zullen we geweten hebben. Messiah is een 'serie noire' van de BBC, een echte 'whodunit' en 'whydunit'.
In vier miniseries laat men u opnieuw kennismaken met de achterliggende waarden van het grote geloofsboek, zij het in de vorm van seriemoorden, wraak en gewelddadige misdaden.
De serie draait rond een team politieagenten met in de hoofdrol Red Metcalfe, een gedreven en integere agent die zich heeft gespecialiseerd in seriemoorden.
Bijna evenveel ervaring heeft Duncan Waren, een keiharde politieman. Metcalfes protégé Jez en briljante nieuwkomer Kate vervolledigen het team.
Moorden met een religieus tintje? U trekt misschien de wenkbrauwen op. Maar sluit zeker de ogen niet voor Messiah.
Eat your heart out, Witse !

Elke donderdag omstreeks 22.15u. Canvas.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedankt voor de tip. Is het een vervolgserie of is iedere aflevering losstaand (à la Witse)?

Elsbabbel zei

Menck,
Het zijn telkens 2 opeenvolgende afleveringen, in totaal 4 miniseries.

Anoniem zei

Thanks, Els.
Helaas is mijn tv-toestel nog niet uitgerust met zo'n 'net gemist'-knop. Ik moet dringend es wat vaker door het televisieblaadje bladeren. ;-)

C-life zei

Inderdaad zalige serie! Ik heb het geluk om thuis geen kabel te hebben... dus heb ik echt zulke series leren appreciëren.

Wat me wel altijd opvalt aan britse misdaadseries : één moord is nooit genoeg en op den duur moet England toch volledig uitgemoord zijn!

Unknown zei

@ Menck: ik zal u het zelfde zeggen dat Mich altijd tegen mij zegt - de video programmeren hé ;-)