dinsdag, juli 17, 2007

EEN PEER VAN EEN WEEKEND

Elsbabbel vertoefde dit weekend in Peer op het Belgium Rhythm 'n Blues Festival waar de zotte Schwungbende naar jaarlijkse traditie weer eens 'on the loose' ging. Geen enkele lachspier bleef ongetraind, de nachten waren traditioneel zéééér kort, de zon was meedogenloos, het bier ook en de ons omringende medemens keek hoofdschuddend toe en genoot.
Ondanks alles slaagde Mienwerkerke erin een duif te pakken die was neergestreken op het festivalterrein. Hij gaf ze vervolgens aan Matanza en zei : "Er is post voor u !"
Ondanks alles slaagden we er telkens weer in onze tent terug te vinden.
Ondanks alles slaagden er sommigen in 0 of 0,13% promille alcohol in hun bloed te hebben.
Ondanks alles hebben we Frits niet van straat gekregen. Zou het liggen aan onze reclamecampagne voor hem : "Juffrouw, ben je blond, gewillig en 18 cm gewend ?????"
Ondanks alles bleef de Limburgse medemens maar luisteren naar onze grappen en grollen. "Mag ik er bij komen, 't is hier zo plezant bij jullie". "Tuurlijk, mais vous l'avez à votre élastique !" (Volgens ons vrij goede vertaling van 'Ge hebt het aan uwen rekker !').
Ondanks alles bleven ze maar komen.
Ondanks alles is alles en iedereen terug thuis geraakt.
Ondanks alles hebben we ook muziek gehoord, waarvan Elsbabbel vooral ongelooflijk genoten heeft van deze klasbakken : http://www.youtube.com/watch?v=TwFJ-nYHyNE
Jaja, onze mannen kunnen tentjes zetten : biertentjes, partytentjes en andere tentjes.

Tetje, Elsbabbel en Dinsdaglief begonnen er serieus van te zweten. Gelukkig zorgden de inlegkruisjes voor enig soelaas en een gratis epilatie.




Jaja, we zijn in vorm. Alleen nog madeirasaus vinden voor de koeientong. Kan u ons helpen ?

Neen, we zijn niet zwanger. Onze mannen wel en hun water is juist gebroken.

Matanza zingt 'O Lieve Vrouwetoren' van La Esterella waarna Mienwerke sigarettenrook in zijn grijze lokken blies. "Welke film beeld je nu uit ?", vroeg hij. Gorillas in the mist !

Slang belt naar huis : "Alles onder controle, Roosje. Oewist met de kindjes ?"

Test one, two. Allo micro ?


Mais oui, vous pouvez nous joindre mais vous l'avez à votre élastique !
Elsbabbel en Dinsdaglief zoeken verfrissing op bij de spuitgasten.

Mienwerkerke komt niet meer bij van zijn eigen kluchten en werd afgevoerd met de ambiance (volgens ons goede vertaling voor ambulance). Hij had de mensen van het Rode Kruis wijsgemaakt dat hij groen was, rond, en net de skipiste van Peer naar beneden was gegleden. Ze staken onze 'skiwi' onmiddellijk in een dwangbuis en voerden hem af naar het ziekenhuis te Genk. Mienwerke was niet akkoord en riep prompt : "Ik zal dat in processie steken !".


Op de spoedafdeling werd al eerder op de dag Murke binnengebracht. Nadat hij met Anouk van den toog aan de hoek van den toog had gehangen, sloeg hij witter uit dan 't witte van een ei, ging in de hoek zitten als een stoute frigo want hij dacht dat het daar warmer zou zij. Haja, in een hoek is het altijd 90°, Murke. Achteraf beweerde hij gedroomd te hebben van rode dingen die door de bomen slingeren. Menstruaapjes ??
Bekijk ook eens zijn blogje : http://murke.blogspot.com/

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mo vint tôh; zalig verslag, toffe pics die de sfeer prima wisten over te brengen en de max van muziek. Ik heb geen enkel probleem om te geloven dat je je uitzinnig geamuseerd hebt.

Anoniem zei

een zotte bende die het daar onveilig hebben gemaakt :-)
prachtig verslag en mooie foto's
prettig weekend nog verder Elsbabbel
groetjes
Borriquito
http://borriquito.skynetblogs.be

Suske. zei

prettig om je blog te lezen. precies of we erbij waren.