zondag, april 05, 2009

Een verhaal met lange oren


In januari 2008 hadden we 1 konijn, in juni waren er dat al 27. Er werd hier namelijk rapper vermenigvuldigd dan ik het kan typen...
De kids kwamen thuis met een dakloos konijn dat hun vriend Jonas gevonden had in de goot langs de straat. We namen de clochard met veel liefde op in onze Ark van Noah, bovendien had onze Sif nu wat gezelschap. Maar algauw bleek dat we Jonas zouden moeten herdopen tot Johanna want luttele weken later zat ze met een nest baby bunnies.

Man, man, zo schattig, maar dat was buiten onze kat Kapitein gerekend, die de kleine pluizebollekes op één namiddag tijd allemaal opvrat. De konijnen lopen hier immers vrij rond in de tuin en graven hun hol meters diep onder de grond. 4 Weken later hetzelfde scenario,... en nog eens...en nog eens... en nog eens.... In totaal hadden we 5 nesten in een goeie 5 maanden tijd. Er werd hier nogal wat afgep..pt!

We zagen het altijd aan het gedrag van Kapitein als de kleintjes zouden uitkomen, de rover was dan met geen stokken van voor de ingang van het hol te krijgen. Enfin, we hebben er toch echt wel een aantal kunnen redden en voor adoptie wegegeven. Het laatste nest werd zelfs voltallig gered, want de kids hebben het uitgegraven.
Mission almost impossible 'Save the bunnies' !

Sif is ondertussen zijn mannelijkheid kwijt : de dierenarts maakte een eind aan zijn superpotentie. Geen vrouwen meer in zijn leven, hij heeft nu enkel nog het gezelschap van 2 van zijn zonen :
t' Mienwerkerke en Fluffy.
En Kapitein, die krijgt het af en toe serieus te verduren van Sif die hem een kopstoot durft te verkopen. Fenomenaal ! Alsof hij weet dat de kat de schuld is van het einde van zijn seksleven.


Dit is Sif Sufoor De Snelpoeper, ook de reden waarom ik geen hosta's meer heb in onze tuin....en lege bloembakken.

Konijn 't Mienwerkerke

Fluffy

Made by Sif & sons in mijn mijnen hof !

2 opmerkingen:

Suske. zei

keuneleute meer dan genoeg bij jullie.

LUC zei

Ze zien Murke teveel als voorbeeld! Maar p**pen lijk de Keuns...!!