woensdag, november 10, 2010

De weeshuizen in Nairobi - Hope for african child



Onze laatste dag in Kenia zijn we op stap geweest met Ann, de echtgenote van Bernard.
Zij ontfermt zich over een 5-tal weeshuizen in de sloppenwijken van Nairobi. Haar project heet 'Hope for African Child'.

Dit is de duistere kant van Afrika : er zijn enorm veel weeskinderen. Meestal zijn het aidsweesjes of kinderen die uit tienerzwangerschappen werden geboren en ten vondeling werden gelegd. Mijn gedachten gingen direct naar mij eigen drie spruiten. De bezoeken waren zeer emotioneel. De kinderen slapen vaak met 4 in 1 bed en hebben werkelijk niets. EĆ©ntje liep zelfs rond met 2 linker schoenen. Ze waren zo content met ons bezoekje en de cakes en lollies die we meehadden. Er werd gezongen en geknuffeld, gelachen en verteld. Erg confronterend allemaal. Ann probeert hen elk jaar een toffe kerst te bezorgen, ze gaat dan shoppen met het ingezamelde geld en bezorgt hen dan basisprodukten zoals mais, olie om te koken,... Via organisaties probeer ze aan matrassen en dekens te geraken. Echt bewonderenswaardig !

De door haar gesteunde weeshuizen :

Imani Jere Centre
Ramon Rescue Children Centre
Siyabei Children's Home
Shelter Gospel Children Centre
Neemaland Queens and Kings Plalace

Vooral het laatste weeshuis -Neemaland- is me erg bijgebleven.
Grace ontfermt er zich over 64 weesjes. Ze had enkel eten voor 1 dag, daarna moet ze weer de straat op om te bedelen. Grace noemt al de kinderen queens and kings en probeert hen zo goed en kwaad als het kan een thuis te bezorgen.
Wij zijn daarna 3 karren vol basisprodukten gaan kopen waar ze toch weer een 3-tal dagen verder mee kon.
De wereld is zo wreed en onrechtvaardig als je kijkt in de ogen van de weesjes.
Wat zal er van hen worden ??

Wie Ann en haar hartverwarmend project wil steun, kan mij een mailtje sturen naar elsbabbel@hotmail.com want give a man light an he will lead the way.

























4 opmerkingen:

Anoniem zei

I think about add this material in my RSS. Do u think its ok?

Anoniem zei

The reason why are patio cushions thus ugly?
Here is my blog ... outdoor furniture replacement cushions

Anoniem zei

dating a hooker http://loveepicentre.com/success_stories/ free internet dating phoenix
flash dating online [url=http://loveepicentre.com/advice/]singles dating sites in the europe[/url] dating and relationship and baggage
dating a military guy [url=http://loveepicentre.com/articles/]open dating quality[/url] disabled dating in the quad cities [url=http://loveepicentre.com/user/Anastasiyanicnem/]Anastasiyanicnem[/url] dating is wrong

Addwin Net zei

Ni Postingannya tuh ganing.. Vista back on me Jual Skripsi