woensdag, november 03, 2010

Luchthaven Nairobi en wat wij er liever niet hoorden



Zaterdag 23 okober 2010

We zitten te wachten op Flight 540, een klein vliegtuigje dat ons naar het eiland Lamu zal overvliegen. De vlucht wordt afgelast omwille van technische problemen.

Bernard vloekt.
"Ik zal eens iets vertellen", zegt hij.
"Ik vlieg altijd met dezelfde kleine maatschappij naar Congo. Ze beschikken over 2 vliegtuigjes. Enkele weken geleden is één ervan neergestort in zeer bizarre omstandigheiden".

Hij haalt zijn laptop open en surft naar het nieuwsbericht van de crash :

Een vliegtuigcrash in Congo eind augustus zou veroorzaakt zijn door een ontsnapte krokodil. Dat beweert althans de enige overlevende.

Bij het ongeval kwamen de Belgische piloot en 19 andere inzittenden om het leven. Het kleine vliegtuig werd volgens de getuige uit evenwicht gebracht door de paniek die aan boord uitbrak.

Het vliegtuigje crashte op 25 augustus op een huis op enkele honderden meters van de landingsbaan. Een passagier die als enige de crash overleefde, vertelde aan de onderzoekers dat een krokodil paniek veroorzaakte aan boord.
'Een van de passagiers had de krokodil, die hij wilde verkopen, aan boord gesmokkeld in een sporttas. Het dier ontsnapte echter tijdens de landing', verklaart de getuige.

Volgens de man vluchtten de passagiers in paniek allemaal naar de cockpit waardoor het vliegtuig uit evenwicht gebracht werd en neerstortte. De krokodil zou de crash overleefd hebben.

De Belgische baas van luchtvaartmaatschappij Filair, Daniel Philemotte, zat zelf achter de stuurknuppel


Bedankt Bernard, en nu moeten wij nog in de lucht !

Geen opmerkingen: