zondag, mei 21, 2006

HARD ROCK HALLELUJAH !

Laat het duidelijk wezen.
Elsbabbel heeft niet gekeken naar de liedjeskermis. Louis de Funès vond ze een betere keuze voor haar bloeddruk.
Elsbabbel heeft wel de hele compilatie nummertjes gezien, vlak voor de televoting en de media heeft deze week genoeg Eurosong in haar strot geduwd om er toch een Elsbabbelmeningske over te kunnen vormen.
Vanmorgen heeft ze wel meteen haar uitgeslapen oor te luisteren gelegd tegen de box van de radio. Toen Lordi's hardrock weerklonk (ai mijn trommelvlies, we zijn wakker, hoor !) is ze beginnen schuddebuiken. Wel 5 minuten lang. Mijn medebewoners zijn hier wel wat gewoon maar dit hadden ze toch nog niet veel meegemaakt.

Het is al langer geweten dat het heel erg bergaf gaat met het Eurovisie Songfestival dat steeds meer gaat lijken op een theekransje van buurlanden. Je zit dan ook maar best aan een grote koffietafel met véél buren, want het is van hen dat je de koekjes moet krijgen. Al de rest is van geen tel, lieve mensen, wake up.
Elsbabbel heeft niets tegen Kaatje maar het verwondert haar totaal niet dat ze als toetje opgepeuzeld werd door Lordi, met strass-steentjes en al. Dat had ze maanden geleden al vermoed (zie post dd 17.3.06).

Weinig buren ? Dan kan je beter met een geweldig uitdebandspringende gig voor de dag komt, verkleed als in zoutzuur ondergedompelde Muppets bijvoorbeeld.
De monsters van de hardrock band Lordi zijn ongetwijfeld de eersten om zichzelf te relativeren. Een gigantisch uit de hand gelopen grap.
Een onmetelijk contrast met de rest van de in snoepjeskleuren gehulde geweldig slechte nummers. Tonnen kritiek gaan ze krijgen, de mannen en vrouw Lordi.
Ze lijken wel de offspring van Kiss en Slipknot.
Dat de rest in lingerie staat te zingen, gekleed is met een lampekap, kontschudt, een zeemeermin meesleept, van een roze glijbaantje zoeft of zingt van 'We are the winners of Eurovision' zal rap vergeten zijn.

De overwinning van de Finnen met wel twee vikingboten voorsprong op nummer 2, is een stel wetenschappers alvast in het verkeerde Griekse keelgat geschoten :

De Unie van Griekse wetenschapsters, de Toren van Piraeus, en het Centrum voor de Coordinatie van het Hellenisme hebben een klacht gestuurd naar het parket van Athene en de EBU (Europese Radio-Unie) die het liedjesfestival organiseert. De organisaties willen de verwijdering van Lodi uit het festival. De groep "cultiveert en vergoelijkt het satanisme en ondermijnt de fundamenten van de Europese en Griekse cultuur", zeggen ze. (HLN)
LOL !

Er gaan ook al geruchten op dat metalfans van over de hele aardkluit masaal zouden gestemd hebben op Lordi. Ja hoor, metalfans zijn HET Eurosongpubliek.
Begrijpen jullie nu mijn niet in te tomen aanval van schuddebuiken ?

Leve Lordi !

PS Toen Lordi de persconferentieruimte betrad, zongen ze 'We are the Winners of Eurovision' met een knipoog naar nummer zes. That's the way I like it, aha !

7 opmerkingen:

Anoniem zei

lordi vonden het warm water niet uit, bekijk op internet GWAR en je weet waar lordi hun inspiratie haalde , redel, maar met de rest van uw artikel volledig akkoord, see you

de bevers zei

Elsbabbel,

Ik heb ook uitermate genoten van "Le Corniaud". Murke was ook volop aan het schuddebuiken bij de scene onder de douche van Louis de Funes en de bodybuilder. Die mimiek van Funes is wonderlijk. Werkelijk een pareltje van een film.

Verder keek ik ook naar de punten van eurosong en hoorde ik Lordi voor de 2de keer. En ik vind het een steengoed nummer. Is het origineel ? natuurlijk niet...redel merkt terecht GWAR op. Maar is het een goed nummer... jawel !!

Verder moet België en de zogeheten vakjury zich eens bezinnen. In de volledige preselectie was er geen enkel nummer dat maar enigszins niveau haalde, incl. dat Kate Ryan gedoe. Dus dan beslist men best om niet te gaan. Maar ja wat wil je in een land waar Bertje Bleiter minister van cultuur is en over de prestatie van Kate Ryan spreekt in termen van "Schitterend" ! Of Vlaams nationalist Geert Bourgeois die meer Vlaams op de radio wil en dan als grote voorbeeld Laura Lynn naar voorbrengt. Tsja... een mens zou nog denken aan emigreren.

Gelukkig is er nog schwung waar je uitstekende bands kan horen

Anoniem zei

goed lied of niet, ze zijn opgemerkt en daar draaid het om in dat circus
maak er een stralende zondag van Elsbabbel
groetjes
Borriquito

htp://borriquito.skynetblogs.be

Anoniem zei

Bwaah, geef mij dan maar "easy rider" voor de tweede keer (de eerste keer was eeuwen geleden) en de Louis had ik toch al meerdere keren gezien (ook bijna eeuwen geleden). Het bijhorend glas beviel me ook.

Unknown zei

Is Gwar playing too?? Isn't that a pic of Gwar??

Elsbabbel zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Elsbabbel zei

Gwar is not playing at the Schwungfestival,Babs. These are the madmen of LORDI. They've won the Eurovision Songfestival this weekend. These Finlanders have blown away every single European country. Hallelujah ! The Vikings are back !