dinsdag, mei 02, 2006

MAGNAPOP


"Nooit van Magnapop gehoord, Elsbabbel ?" vroeg Schwungbaas.
"Neen."
"Allez gij."
Schwungbaas probeerde een song van hen te neuriën, maar stopte/stokte na 2 seconden. Wijzer zou ik er toch niet van worden.
Ze gaven gisteren een concertje op het Stationsplein te Roeselare. Een extraatje na 2 weken touren om vervolgens richting thuishonk Atlanta terug te keren.
Elsbabbel ging luisteren en haar vooral vergewissen of dit wel zo'n groot gat was in haar hersenlob waar muziek in wordt opgeslaan.
Het was wat frisjes en ze was benieuwd als zangeres Linda Hopper de temperatuur in Roeselare plaatselijk wat zou kunnen doen stijgen. Je weet maar nooit dat dit een hoogtepunt in het weerbericht zou worden : zeer plaatselijke spectaculaire temperatuurstijging genoteerd rond 20 h gisterenavond te Roeselare. Zou onze batjesstad eindelijk eens headliner worden in het laatavondnieuws ? Elsbabbel ging de tempertuur eigenhandig opmeten.

Magnapop staat in diverse journalistieke schrijvelarijen beschreven als zijnde 'powerpop'. Hm, ja, zo zou je het kunnen stellen : no nonsenserock met een popsaus of poppy rock of noising pop. Linda is verre van de beste zangeres maar ze heeft er wel ongelooflijk veel zin in. Ze wordt o.a. begeleidt door een vrouwelijke gitariste die er een lapje op geeft. En - hoewel ze blijkbaar al bestaan van 1991 - komen ze nog zeer okselfris over. Michael Stipe (R.E.M) zou een heel goede vriend/bewaarengel/fan zijn. Well, that doesn't impress me. Linda heeft echter een bijzonder charmante glimlach en 't is een gemeende. Daar houdt Elsbabbel dan wel van.
Magnapop vergelijkt Elsbabbel zeer graag met het luciferstokje dat prijkt op de cover van hun plaat 'Mouthfeel' : het aanstrijken van een vers houtje, eventjes 'sparkling', de geur ervan, het vlammetje voortschrijdend...maar echt warm wordt je er niet van. Elsbabbel toch niet.

Ondertussen staat Linda te zingen met een houding van 'I don't give a piep. Keep looking at my piep. Cause it don't mean a thing if you're looking at my piep. I'm doing my thing while you're playing with your piep'. Het is, beste aandachtige lezer, een fragment uit de song van de Pussy Cat Dolls waar we tegenwoordig mee overspoeld worden maar GEEN vergelijking. Linda is geen pussy cat. Ze doet haar ding. Met de aanstekelijkheid van een jonge tiener die zowaar zijn eerste sigaret opsteekt met het strijkstokje van op de hoes. Zolang ze dat kan doen, mag ze blijven van Elsbabbel.

Zullen ze nu in haar brein genesteld blijven ?
Neen.
Het was binnen in de St.Georges toch nog altijd warmer dan op het Stationsplein, al begon de zon toch een beetje te schijnen gisterenavond.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

goeie morgen,
ze zijn mij volledig onbekend :-)
een aangename dinsdag je toegewenst
groetjes
Borriquito
http://borriquito.skynetblogs.be

freaq zei

heb enkel Gung Ho en Amour Fou gezien, daarna had ik het niet meer warm genoeg om nog langer te blijven. Magnapop was tamelijk groot in de nineties, met 'Open The Door' en vooral 'Lay It Down', maar sindsdien hoorde ik er niet veel meer van. Ze staan ook te pas en te onpas op kleinere festivalletjes, net als de Levellers trouwens, wat me doet vermoeden dat ze niet zo enorm duur meer zijn en eigenlijk een beetje sell-outs geworden zijn... Beetje zielig in a way, maar als zij het nog altijd fijn vindt, dan ben ik zeer content voor haar!

de bevers zei

Een mens brengt dan al eens zijn beste, Tuvaanse keelklanken ten berde :-)