dinsdag, maart 31, 2009

Water Grand Cru



In het Zuid-Amerikaanse Patagonië pakt de Chileense ondernemer Ian Szyldowski uit met een van de pot gerukt businessplan. Hij bottelt smeltend gletsjerwater dat alleen te koop is in de chiqueste hotels en restaurants ter wereld. Hij vergelijkt dit smeltwater, dat afkomstig is van regenwater dat duizenden jaren geleden bevroor, met een goede wijn uit Frankrijk of Chili. Water Grand Cru !

Het water is dan ook zeer puur, gezien het dateert van een tijd lang voordat vervuiling onze planeet begon aan te vreten. Waters of Patagonia biedt binnenkort water aan, daterend uit een bepaald productiejaar. Via een procedure, te vergelijken met koolstofdatering, kan je dan een fles kopen met water daterend uit de Vikingtijd, de Middeleeuwen of uit het geboortejaar van Christus.
Elsbabbel vindt het totaal misplaatst om met de oorsprong van alle leven zó de commerciële hort op te gaan. Foei !

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Spijtig dat onze watervallen van Co niet zo echt groot zijn maar anders konden we ook nen grand Co (ipv Grand Cru, hebdem) gaan bottelen. In Belgie zouden we daar algauw weer een vleugje alcohol kunnen aan toevoegen....wat denk je Els, een gat in de markt???

Anoniem zei

sorry, 't was CD uit M (who loves to drink water... grand cru

Elsbabbel zei

CD'ke
Pas op, ik ga ne keer wat Mandelwater schenken als je nog eens in Roeselare vertoeft. Ik vrees echter dat je dan vooral nen grand WC zult nodig hebben voor de gevolgen...

Anoniem zei

superbedankt voor je lieve berichtjes op mijn blogje en de verwijzing op jouw blogje gisteren! en ja, konijnenpootjes ed durven al wel eens helpen! jippie!
tricky

LUC zei

Waar gaan we naar toe.

dP zei

De gletsjers smelten sowieso te snel en daar slaan we dan geld uit. En waarom? Omdat er zotten met hopen zijn die zoiets ook effectief willen kopen!! Tssss ...