maandag, maart 02, 2009

AC/DC : Rock & Roll Train nog altijd TGV


"Hoeveel liters zweet zouden ze kwijt zijn ?"

Ik vraag het me nog altijd af nadat ik gisterenavond de hellehonden Angus Young en Brian Johnson van AC/DC heb bezig gezien. Dartele veulens kun je ze niet echt meer noemen. Eens je de leeftijd van respectievelijk 54 en 61 jaar bereikt hebt, kunnen we het immers bezwaarlijk nog over dartel en veulen hebben. Ik zag eerder twee bronstige hengsten, die na een lange winter voor het eerst losgelaten worden en stampvoetend en lentesnuivend het frisse weidegroen opdraven, gestoken door een tiental wespen.

Ik weet niet waar deze krasse senioren hun energie blijven halen, ze zijn f-e-n-o-m-e-n-a-a-l. AC/DC blijft musicaal het hart en hoofd van hun vele fans veroveren met een drilboor, maar dan één van superkwaliteit. De satanische setlist is een regelrechte aanval op hun trommelvlies, maar dat zal hun worst wezen. Net zoals ze het er ook nog graag bijnemen dat Angus nog altijd wil strippen. Ik ben niet echt geïntersseerd in de old man's butt en gelukkig stopt hij bij zijn AC/DC boxershort. Volgens mij is de vestimentaire wissel van fluwelen schooluniform naar adamskostuum eerder van praktische aard : het zweet stroomt werkelijk van deze hyperactieve rondtrappende vijtigplusser !!

De sfeer zat er al in vanaf de eerste gitaarsneer. Een fantastiche tekenfilm met denderende trein eindigt live met binnendonderende locomotief op het podium. Rook ! Vuurwerk ! HelleFeest !

De 'Rock 'n Roll Train' rolt en bolt door het repertoire van oud en nieuw. Duizenden handjes, honderden oplichtende duivelshorentjes, plastiek opblaasgitaren en vooral 15.000 meeschreeuwende stemmen zorgen voor één groot feest ter ere van dit memorabel vijftal.

Het enthousiasme wordt nog groter als de immense klok neerdaalt tijdens 'Hell's Bells' en het publiek is al helemaal niet meer te houden als Brian his old girlfriend 'A Whole lotta Rosie' aankondigt. Een reuzengrote opblaaspop, compleet met oversized boobies en sexy jaretelles, die bovendien nog ritmisch meestampt op de tonen van de muziek, zet het Sportpaleis zowaar nog meer in vuur en vlam ! Er heerst een algemeen rookverbod in het Sportpaleis, maar drummer Rudd lapt daar vlijtig zijn laars aan. Hij rookt rustig zijn sigaretjes tussen de fenomenale mokerslagen door.

Angus pakt op het einde ook nog eens uit met lange gitaarsolo's, en niemand wil dat hij stopt tot de oorverdovende schoten van 6 kanonnen er uiteindelijk een eind aan maken.

Een eresaluut aan hun fans die er het gehoorverlies maar al te graag bijnemen. KABOEM !

4 opmerkingen:

LUC zei

'k ben blij da ge toch binnengeraakt bent.

the meek shall inherit the earth zei

welcome back kip,en ja mien verslag ist t'gazette verslag want kunne nie zo goe skrievn liek gie zulle ,
daarom zin we blie daje were ziet
redel

Unknown zei

goeie review! Rock on in Roeselaere Sin City ;)

http://acdcbelgium.blogspot.com

Anoniem zei

wij waren er ook en staan volledig achter uwe poëtische review !
meer van dat, Kip :)