donderdag, juni 15, 2006

SCHOTLAND. DAG 4.

We verlaten het noordelijke gat Durness om langs de westkust terug naar beneden te zakken. Daar nemen we werkelijk alle tijd voor : de Schotse westkust staat immers bekend om zijn verbijsterende panorama's en spectaculaire routes. De meest verleidelijke landschappen staan op het reismenu vandaag :
meren afgezoomd met sappige groene heuvels en bergen, veen en bos, kliffen waar de golven tegen beuken en ongerepte natuur waar de wind vrij spel heeft.
Geen woord is overdreven.

Langs zeer smalle weggetjes, waar meer schapen dan huizen staan, vervolgen we onze reis via het aardige Lochinver en het visserhaventje Ullapool. Onderweg houden we ook halt bij de ruïnes van Ardvreck Castle, gelegen in een grandioos bergdecor. Geen wonder dat filmproducers gewoon gek zijn op de adembenemende natuurlijke decors, er worden hier dan ook films aan de letterlijk lopende band gedraaid. Het begon al in 1935 met Hitchcock himself en bleef maar doorgaan met La Guerre du Feu, Chariots of Fire, Highlander, Braveheart, Rob Roy, Mary Reilly, Mission Impossible, Trainspotting,...tot Harry Potter en stukken van Lord of the rings.




LOCH MAREE kan helemaal in zijn eentje model staan voor de schoonheid van de Highlands. Ruw en majestueus.



Het rijk is aan de schapen die niet op een een zebrapad wachten om de weg over te steken.




Hier is de regen de enige vijand die je als trotter op je weg kunt vinden. Vier seizoenen in 1 dag zijn geen uitzondering...in die mate zelfs dat de Schotten beweren dat ze de kilt hebben uitgevonden om niet steeds met natte broekspijpen te moeten rondlopen.

Wij hebben echter nog geen spatje regen gehad en rijden als twee lucky bastards helemaal tot in het schilderachtige Plokton waar we een onderkomen voor de nacht vinden bij een lokale langoustinevisser.

PLOKTON


Het vredige haventje van Plokton ligt in één van de mooiste uithoeken van Schotland en lijkt wel een plaatje voor een snoepdoos. Uren kan je jouw blik laten dwalen over de oevers van dit sprookjesoord, de haven is er omzoomd door palmbomen (!). 's Avonds bestellen we in het plaatselijke vissersrestaurant op het vuur gegaarde langoustines, die we in onze buik nog eens laten zwemmen in een karaf frisse witte wijn...

3 opmerkingen:

de bevers zei

mmhhh, misschien nog langoustines toevoegen aan de rider van Dorito :-)

Anoniem zei

En alweer de mooie foto's! =)

Anoniem zei

hallo Elsbabbel
een goeie nachtrust
en alvast een prettige week je toegewenst
groetjes
Borriquito
http://borriquito.skynetblogs.be