woensdag, juli 26, 2006

MAYUMANA

Men neme een fles Spa bruis bij de hand.
Schudden.
Schudden !
Nog schudden.
Dop eraf.
Ksssjjjjjjjpssssssssssssssjjjjjjjjjjjkkkkkkkksssssssssssss !!!!

MAYUMANA !
Koelsissendtheater. Helemaal mijn ding.
Het acceleratievermogen van dit 19-koppig internationaal theatergezelschap is breathtaking.
Tribal energy, theatrale adrenaline, : de versnellingspook van deze artiesten staat constant op full speed ahead. Ze werden dan ook zeer streng geselecteerd en vervolgens ondergedompeld in een intensieve training percussie, stemtechniek, muziektheorie, coördinatievermogen, yoga, hiphop, bergbeklimmen, improvisatie en acteren.

In de originele cast zaten al mensen van verschillende nationaliteiten: Canadezen, Engelsen, Spanjaarden, Brazilianen, Argentijnen en nog steeds is het bonte gezelschap afkomstig van over de hele wereld.
Artistiek directeur Eylon Nuphar: “We houden eens in de zoveel tijd audities in de grote steden waar we optreden. Wij verzamelen mensen zoals anderen postzegels verzamelen; we halen ze overal vandaan en gaan voor de bijzondere ‘exemplaren’. Creatieve mensen met een goed gevoel voor ritme en coördinatie. Daarnaast is het fijn als ze een specialiteit hebben, dat ze heel grappig zijn, een extreem flexibel lijf hebben of heel goed kunnen dansen of zingen. We zoeken met name hele leuke mensen. Als we verliefd op ze worden, dan is het goed.”

Percussie is de drijvende motor, ze meppen dan ook op alles : emmers, spots, tafels, tralies, compostbakken, olietonnen, lichtgevende ballen, billen, hoofden, ruggen, wangen, schoenen, buizen. Werkelijk alles wordt ondergemept, behalve een drumstel.
Ze hanteren waterpijpen, didgeridoo's en castagnetten.
Ze doen gekke dingen met zwemvliezen, water en elkaar.
Dit alles wordt bovendien overgoten door een sausje 'Kommil Foo-humor'.
Voor volwassenen die zich nog zo vrij voelen als een kind. Voor mij dus. Ik ben gisteren dan ook gaan genieten van deze bonte bende. U kan het ook ze blijven nog even omdat ik het hen beleefd gevraagd heb. Wat houdt u tegen ?

MAYUMANA ! The hottest ticket in town.

Kursaal Oostende. 25-30 juli en 23-28 augustus

1 opmerking:

Elsbabbel zei

Hoi Luc,
Ik denk dat we eens zullen afkomen naar de kazerne.
1 Augustus is het Lowie's verjaardag, geweetwel, onze mini-brandweerman. Ik verklap het hem nog niet.
Voorzichtig met de HD en vele groetjes aan de hele bende !